Tast på DJZuma eller billedet for at få historien

DJ Zuma døde pludseligt den 6. november 2013 efter et kort sygdomsforløb på VikingGenetics' tyrestation i Assentoft. DJ Zuma blev godt ni år gammel.

DJ Zuma var opdrættet af Laurids Lund v. Ribe og opkaldt efter den sydafrikanske fodboldspiller Sibusiso Zuma, som i 2005 spillede for FCK og scorede fantastiske mål for holdet.

DJ Zuma havde særdeles gode tyre i afstamningen - Q Zik x FYN Lemvig x SKÆ Ide, hvilket var grundlaget for tyrens høje avlsværdi. Zuma har stadig højt NTM og ikke mindst pga. meget høje avlsværdier for frugtbarhed, sundhed, holdbarhed, lemmer, malkeorganer og temperament.

DJ Zuma nåede at producere over 400.000 doser sæd, hvoraf 150.000 doser er eksporteret til 35 lande. Zumas sæd var også særdeles egnet til kønssortering og alene til eksport har Viking solgt
18.000 doser X-Vik. Ved Zumas død, der skyldtes hjernebetændelse, var der 4.500 malkende døtre i Danmark, godt 6.000 kvier og endnu mange drægtigheder på vej.

DJ Zuma rangerer højt overalt i verden, og han så ud til at skulle blive den jersey-tyr, der kunne slå Q Impuls’ produktionsrekord. Desværre bliver det nu ikke tilfældet. "Vi har et forholdsvis stort lager af sæd efter Zuma, men vi forventer at det bliver "revet væk", når nyheden om tyrens død, kommer til jerseykvægbrugere over hele verden.

Foto 2_content